Dal Bello Prosecco DOC ROSÉ Treviso Millesimato BRUT 2022 11% 0,75L
Kód: E346Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Dal Bello Prosecco DOC Rosé Treviso Millesimato Brut je výnimočné talianske šumivé víno vyrobené z ručne zbieraného hrozna odrody Glera/DOC a odrody Pinot Nero, ktoré sa macerujú a následne fermentujú. Výsledkom je kvalitné ružové prosecco, ktoré sa vyznačuje príjemnou kvetinovou vôňou s tónmi ruží, malín, jahôd a čerešní so štipkou smotany. Na podnebí je suché, svieže a šťavnaté s dlhým a osviežujúcim záverom.
Skratka „DOC“ v názve znamená, že víno pochádza z určitej oblasti s kontrolovaným pôvodom a je vyrobené podľa špecifických pravidiel. „Treviso“ označuje, že víno pochádza z oblasti Treviso v regióne Veneto v Taliansku, ktorá je známa svojou vynikajúcou produkciou prosecca. Brut zas označuje suché víno s minimálnym obsahom cukru. Je to kategória, ktorá sa vyznačuje nízkym zvyškom cukru počas fermentácie.
Spoločnosť Dal Bello Vini je popredným talianskym výrobcom kvalitných vín. Založil ju v roku 1906 Giuseppe Dal Bello v meste Fonte v severovýchodnej časti Talianska. Dal Bello Vini je známa predovšetkým výrobou znamenitého prosecca, najmä Asolo Prosecco Superiore DOCG. Jej výrobné techniky sú avantgardné a kombinujú pokročilé technológie s tradíciami minulosti. Spoločnosť za viac ako jedno storočie získala mnohé ocenenia a uznanie na lokálnej, národnej aj medzinárodnej úrovni vrátane takých súťaží ako Mondiale di Bruxelles, IWSC, 5 Star Wines a Falstaff Prosecco Trophy. Rodinná spoločnosť má veľký rešpekt k prírode a jej základným prvkom, ktoré sú dôležité pre jej vlastnú identitu.
Farba: Svetloružová
Vôňa: Príjemná kvetinová vôňa s tónmi ruží, malín, jahôd a čerešní so štipkou smotany.
Chuť: Suchá, svieža a šťavnatá chuť.
Záver: Dlhý a osviežujúci záver.
Teplota podávania: 6 - 8 °C
Tip:
Prosecco odporúčame podávať ako aperitív alebo sa skvele hodí k rybám a jedlám z bieleho mäsa.
Dal Bello je rodinná vinárska spoločnosť z Talianska, špecializujúca sa na výrobu prosecca, predovšetkým z oblasti Asolo v regióne Veneto. Jej história siaha až do začiatku 20. storočia, keď zakladateľ Giuseppe Dal Bello začal pracovať ako nájomný pestovateľ viniča pre miestne šľachtické rodiny v Asolo. Vinárstvo vzniklo oficiálne v roku 1950, keď Vittorio Dal Bello prevzal rodinné dedičstvo po svojom otcovi Giuseppe. Vittorio postupne rozširoval vinárstvo a zavádzal nové techniky pestovania viniča. V 90. rokoch jeho synovia Mario a Antonio transformovali Dal Bello na moderný podnik, ktorý spája tradíciu s inováciami.
#ShowMore#
Spoločnosť sa špecializuje na výrobu prémiových prosecc z oblasti Asolo, vrátane Asolo Prosecco Superiore DOCG, ktoré je vysoko cenené pre svoju kvalitu. Medzi ich najznámejšie produkty patrí „Celěber“ a prvé Asolo Prosecco Superiore Extra Brut, uvedené v roku 2014. Okrem toho ponúka rôzne druhy prosecca, vrátane tradičných a suchých variantov. Dal Bello používa pri výrobe nápojov kombináciu tradičných metód s modernými technológiami. Vinič pestuje na rozmanitých parcelách v okolí Asolo a dôraz kladie aj na ochranu prírodného prostredia. V rámci udržateľnosti získali certifikát V.I.V.A. od talianskeho Ministerstva životného prostredia za ochranu trvalej udržateľnosti vinárskej výroby.
Značka Dal Bello pravidelne získava ocenenia na národných aj medzinárodných súťažiach. Ich prosecco bolo ocenené napríklad na Brussels World Competition a IWSC. Najväčšie uznanie získali za svoje Asolo Prosecco Superiore DOCG, ktoré je jedným z najlepších na trhu. Spoločnosť taktiež organizuje prehliadky viníc a ochutnávky, pričom návštevníci môžu prejsť tzv. „Path of Asolo Viticulture“, trasu, ktorá ich prevedie cez historické vinice a rodinné majetky.
Dal Bello je synonymom vysokej kvality prosecca, ktoré zohľadňuje nielen tradíciu a inováciu, ale aj udržateľnosť a rešpekt voči prírode.
Videá: