Dal Bello Prosecco DOC Treviso Millesimato BRUT 11% 0,75L
Kód: E995Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Dal Bello Prosecco DOC Treviso Millesimato BRUT je suché šumivé víno, ktoré pochádza z viníc Treviso v regióne Veneto v Taliansku. Vinič sa pestuje na hlinených pôdach systémom Cappuccina-Sylvoz. Výroba vína prebieha bielym spôsobom s jemným lisovaním, po ktorom nasleduje dekantácia pri nízkej teplote s pridaním vybraných kvasiniek. Fermentácia trvá 15 dní a potom sa víno uchováva v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele až do procesu šumenia. Výsledkom je lahodný nápoj, ktorý vonia po zelených jablkách so suchým a šťavnatým charakterom. Vďaka svojej vyváženej chuti sa perfektne hodí k slávnostným príležitostiam alebo na príjemné posedenie s priateľmi.
Skratka „DOC“ v názve znamená, že víno pochádza z určitej oblasti s kontrolovaným pôvodom a je vyrobené podľa špecifických pravidiel. „Treviso“ označuje, že pochádza z oblasti Treviso v regióne Veneto v Taliansku, ktorá je známa svojou vynikajúcou produkciou prosecca. „Millesimato“ poukazuje na to, že prosecco bolo vyrobené takmer výlučne (aspoň 85 %) z hrozna zbieraného v konkrétnom roku a skratka „BRUT“ sa vzťahuje na množstvo cukru v alkohole – ide o najnižší obsah a to menej ako 12 g/l.
Spoločnosť Dal Bello Vini je popredným talianskym výrobcom kvalitných vín. Založil ju v roku 1906 Giuseppe Dal Bello v meste Fonte v severovýchodnej časti Talianska. Dal Bello Vini je známa predovšetkým výrobou znamenitého prosecca, najmä Asolo Prosecco Superiore DOCG. Jej výrobné techniky sú avantgardné a kombinujú pokročilé technológie s tradíciami minulosti. Spoločnosť za viac ako jedno storočie získala mnohé ocenenia a uznanie na lokálnej, národnej aj medzinárodnej úrovni vrátane takých súťaží ako Mondiale di Bruxelles, IWSC, 5 Star Wines a Falstaff Prosecco Trophy. Rodinná spoločnosť má veľký rešpekt k prírode a jej základným prvkom, ktoré sú dôležité pre jej vlastnú identitu.
Farba: Slamovožltá so zelenými odleskami
Vôňa: Ovocná vôňa s tónmi zelených jabĺk.
Chuť: Suchá, šťavnatá a vyvážená chuť.
Záver: Dlhý, čistý a jemne kyslý záver.
Teplota podávania: 6 - 8 °C
Tip:
Prosecco Treviso sa hodí k talianskym predjedlám, rybám, pizzi, morským plodom a syrom.
Dal Bello je rodinná vinárska spoločnosť z Talianska, špecializujúca sa na výrobu prosecca, predovšetkým z oblasti Asolo v regióne Veneto. Jej história siaha až do začiatku 20. storočia, keď zakladateľ Giuseppe Dal Bello začal pracovať ako nájomný pestovateľ viniča pre miestne šľachtické rodiny v Asolo. Vinárstvo vzniklo oficiálne v roku 1950, keď Vittorio Dal Bello prevzal rodinné dedičstvo po svojom otcovi Giuseppe. Vittorio postupne rozširoval vinárstvo a zavádzal nové techniky pestovania viniča. V 90. rokoch jeho synovia Mario a Antonio transformovali Dal Bello na moderný podnik, ktorý spája tradíciu s inováciami.
#ShowMore#
Spoločnosť sa špecializuje na výrobu prémiových prosecc z oblasti Asolo, vrátane Asolo Prosecco Superiore DOCG, ktoré je vysoko cenené pre svoju kvalitu. Medzi ich najznámejšie produkty patrí „Celěber“ a prvé Asolo Prosecco Superiore Extra Brut, uvedené v roku 2014. Okrem toho ponúka rôzne druhy prosecca, vrátane tradičných a suchých variantov. Dal Bello používa pri výrobe nápojov kombináciu tradičných metód s modernými technológiami. Vinič pestuje na rozmanitých parcelách v okolí Asolo a dôraz kladie aj na ochranu prírodného prostredia. V rámci udržateľnosti získali certifikát V.I.V.A. od talianskeho Ministerstva životného prostredia za ochranu trvalej udržateľnosti vinárskej výroby.
Značka Dal Bello pravidelne získava ocenenia na národných aj medzinárodných súťažiach. Ich prosecco bolo ocenené napríklad na Brussels World Competition a IWSC. Najväčšie uznanie získali za svoje Asolo Prosecco Superiore DOCG, ktoré je jedným z najlepších na trhu. Spoločnosť taktiež organizuje prehliadky viníc a ochutnávky, pričom návštevníci môžu prejsť tzv. „Path of Asolo Viticulture“, trasu, ktorá ich prevedie cez historické vinice a rodinné majetky.
Dal Bello je synonymom vysokej kvality prosecca, ktoré zohľadňuje nielen tradíciu a inováciu, ale aj udržateľnosť a rešpekt voči prírode.
Videá: