Dal Bello Asolo Prosecco Superiore DOCG Millesimato EXTRA DRY 2022 11% 0,75L
Kód: E350Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Dal Bello Asolo Prosecco Superiore DOCG Millesimato EXTRA DRY 2022 je šumivé talianske víno vyrobené z ručne zbieraného hrozna odrody Glera/DOCG. Pestuje sa na ílovitých pôdach vo vysokých talianskych kopcoch Asolo, ktoré je známe svojou dlhou vinárskou tradíciou a výnimočnými klimatickými podmienkami. Hrozno sa najskôr lisuje, následne dekantuje pri nízkej teplote a fermentuje 15 dní s vybranými kvasinkami. Druhá fermentácia prebieha v autokláve približne 560 dní. Výsledkom je elegantný nápoj s ovocnou vôňou s nádychom bielych broskýň a exotického ovocia s tónmi akácie a hlohu. Chuť je intenzívna, svieža a hebká s príjemným záverom.
Skratka DOCG uvedená v názve zaručuje geografický pôvod a dodržiavanie najprísnejších štandardov kvality a výrobných postupov. „Millesimato“ poukazuje na to, že víno bolo vyrobené takmer výlučne (aspoň 85 %) z hrozna zbieraného v konkrétnom roku a skratka „EXTRA DRY“ označuje víno s miernou sladkosťou, ktorá sa pohybuje od 12 do 17 g/l. Dal Bello Asolo Prosecco Superiore DOCG je ideálne pre milovníkov jemných a elegantných šumivých vín, ktorí vyhľadávajú osviežujúcu a zároveň sofistikovanú chuť. Môžete ho podávať na oslavách či pri romantických večeroch alebo ako aperitív.
Spoločnosť Dal Bello Vini je popredným talianskym výrobcom kvalitných vín. Založil ju v roku 1906 Giuseppe Dal Bello v meste Fonte v severovýchodnej časti Talianska. Dal Bello Vini je známa predovšetkým výrobou znamenitého prosecca, najmä Asolo Prosecco Superiore DOCG. Jej výrobné techniky sú avantgardné a kombinujú pokročilé technológie s tradíciami minulosti. Spoločnosť za viac ako jedno storočie získala mnohé ocenenia a uznanie na lokálnej, národnej aj medzinárodnej úrovni vrátane takých súťaží ako Mondiale di Bruxelles, IWSC, 5 Star Wines a Falstaff Prosecco Trophy. Rodinná spoločnosť má veľký rešpekt k prírode a jej základným prvkom, ktoré sú dôležité pre jej vlastnú identitu.
Farba: Slamovožltá so zelenými odleskami
Vôňa: Ovocná vôňa s nádychom bielych broskýň a exotického ovocia s tónmi akácie a hlohu.
Chuť: Intenzívna, svieža a hebká chuť.
Charakteristika: Čerstvé, pikantné a vyvážené víno.
Teplota podávania: 6 – 8°C
Tip:
Prosecco sa hodí ako aperitív k rybím predjedlám, slaným jedlám a bielemu mäsu.
Dal Bello Asolo Prosseco Superior DOCG Extra Dry '20 95 Points
Dal Bello je rodinná vinárska spoločnosť z Talianska, špecializujúca sa na výrobu prosecca, predovšetkým z oblasti Asolo v regióne Veneto. Jej história siaha až do začiatku 20. storočia, keď zakladateľ Giuseppe Dal Bello začal pracovať ako nájomný pestovateľ viniča pre miestne šľachtické rodiny v Asolo. Vinárstvo vzniklo oficiálne v roku 1950, keď Vittorio Dal Bello prevzal rodinné dedičstvo po svojom otcovi Giuseppe. Vittorio postupne rozširoval vinárstvo a zavádzal nové techniky pestovania viniča. V 90. rokoch jeho synovia Mario a Antonio transformovali Dal Bello na moderný podnik, ktorý spája tradíciu s inováciami.
#ShowMore#
Spoločnosť sa špecializuje na výrobu prémiových prosecc z oblasti Asolo, vrátane Asolo Prosecco Superiore DOCG, ktoré je vysoko cenené pre svoju kvalitu. Medzi ich najznámejšie produkty patrí „Celěber“ a prvé Asolo Prosecco Superiore Extra Brut, uvedené v roku 2014. Okrem toho ponúka rôzne druhy prosecca, vrátane tradičných a suchých variantov. Dal Bello používa pri výrobe nápojov kombináciu tradičných metód s modernými technológiami. Vinič pestuje na rozmanitých parcelách v okolí Asolo a dôraz kladie aj na ochranu prírodného prostredia. V rámci udržateľnosti získali certifikát V.I.V.A. od talianskeho Ministerstva životného prostredia za ochranu trvalej udržateľnosti vinárskej výroby.
Značka Dal Bello pravidelne získava ocenenia na národných aj medzinárodných súťažiach. Ich prosecco bolo ocenené napríklad na Brussels World Competition a IWSC. Najväčšie uznanie získali za svoje Asolo Prosecco Superiore DOCG, ktoré je jedným z najlepších na trhu. Spoločnosť taktiež organizuje prehliadky viníc a ochutnávky, pričom návštevníci môžu prejsť tzv. „Path of Asolo Viticulture“, trasu, ktorá ich prevedie cez historické vinice a rodinné majetky.
Dal Bello je synonymom vysokej kvality prosecca, ktoré zohľadňuje nielen tradíciu a inováciu, ale aj udržateľnosť a rešpekt voči prírode.
Videá: