3x Dal Bello DOCG Extra dry (Zatvárač zdarma)
Kód: E670-SETSúvisiaci tovar
Podrobný popis
Dal Bello DOCG Extra Dry je mierne suché a sýte šumivé víno pochádzajúce z najlepších viníc Glera s prevažne ílovitým typom pôdy, ktoré sa nachádzajú v talianskych kopcoch Asolane. Prosecco má príjemnú ovocnú vôňu s tónmi jablka, marhule a hrušky. Chuť je vyvážená, čerstvá a jemne pikantná s dlhotrvajúcim dojmom. Dal Bello DOCG Extra Dry je vynikajúce ako aperitív k rybím predjedlám alebo slaným jedlám a bielemu mäsu.
Skratka DOCG uvedená v názve zaručuje geografický pôvod a dodržiavanie najprísnejších štandardov kvality a výrobných postupov. Je najvyššou kvalitnou klasifikáciou v Taliansku. Skratka „Extra dry“ zas označuje víno s miernou sladkosťou, ktorá sa pohybuje od 12 do 17 g/l. Ak práve usporadúvate väčšiu oslavu, záhradnú párty alebo formálnu udalosť toto výhodné troj-balenie sa vám bude hodiť. Navyše k nemu dostanete ako bonus – „zatvárač“ fliaš zdarma.
Spoločnosť Dal Bello Vini je popredným talianskym výrobcom kvalitných vín. Založil ju v roku 1906 Giuseppe Dal Bello v meste Fonte v severovýchodnej časti Talianska. Dal Bello Vini je známa predovšetkým výrobou znamenitého prosecca, najmä Asolo Prosecco Superiore DOCG. Jej výrobné techniky sú avantgardné a kombinujú pokročilé technológie s tradíciami minulosti. Spoločnosť za viac ako jedno storočie získala mnohé ocenenia a uznanie na lokálnej, národnej aj medzinárodnej úrovni vrátane takých súťaží ako Mondiale di Bruxelles, IWSC, 5 Star Wines a Falstaff Prosecco Trophy. Rodinná spoločnosť má veľký rešpekt k prírode a jej základným prvkom, ktoré sú dôležité pre jej vlastnú identitu.
Farba: Slamovožltá
Vôňa: Príjemná ovocná vôňa s tónmi jablka, marhule a hrušky.
Chuť: Vyvážená čerstvá a jemne pikantná chuť.
Záver: Dlhý a lahodný záver.
Teplota podávania: 6 – 8 °C
Dal Bello je rodinná vinárska spoločnosť z Talianska, špecializujúca sa na výrobu prosecca, predovšetkým z oblasti Asolo v regióne Veneto. Jej história siaha až do začiatku 20. storočia, keď zakladateľ Giuseppe Dal Bello začal pracovať ako nájomný pestovateľ viniča pre miestne šľachtické rodiny v Asolo. Vinárstvo vzniklo oficiálne v roku 1950, keď Vittorio Dal Bello prevzal rodinné dedičstvo po svojom otcovi Giuseppe. Vittorio postupne rozširoval vinárstvo a zavádzal nové techniky pestovania viniča. V 90. rokoch jeho synovia Mario a Antonio transformovali Dal Bello na moderný podnik, ktorý spája tradíciu s inováciami.
#ShowMore#
Spoločnosť sa špecializuje na výrobu prémiových prosecc z oblasti Asolo, vrátane Asolo Prosecco Superiore DOCG, ktoré je vysoko cenené pre svoju kvalitu. Medzi ich najznámejšie produkty patrí „Celěber“ a prvé Asolo Prosecco Superiore Extra Brut, uvedené v roku 2014. Okrem toho ponúka rôzne druhy prosecca, vrátane tradičných a suchých variantov. Dal Bello používa pri výrobe nápojov kombináciu tradičných metód s modernými technológiami. Vinič pestuje na rozmanitých parcelách v okolí Asolo a dôraz kladie aj na ochranu prírodného prostredia. V rámci udržateľnosti získali certifikát V.I.V.A. od talianskeho Ministerstva životného prostredia za ochranu trvalej udržateľnosti vinárskej výroby.
Značka Dal Bello pravidelne získava ocenenia na národných aj medzinárodných súťažiach. Ich prosecco bolo ocenené napríklad na Brussels World Competition a IWSC. Najväčšie uznanie získali za svoje Asolo Prosecco Superiore DOCG, ktoré je jedným z najlepších na trhu. Spoločnosť taktiež organizuje prehliadky viníc a ochutnávky, pričom návštevníci môžu prejsť tzv. „Path of Asolo Viticulture“, trasu, ktorá ich prevedie cez historické vinice a rodinné majetky.
Dal Bello je synonymom vysokej kvality prosecca, ktoré zohľadňuje nielen tradíciu a inováciu, ale aj udržateľnosť a rešpekt voči prírode.
Videá: