Santa Teresa 1796 Solera Rum 40% 0,7L v tube
Kód: E688Podrobný popis
Rum Santa Teresa 1796 Solera je zmes rumov, ktorá má bohaté spektrum chutí. Vyniká lahodnou a jemnou chuťou ovocia, vlašských orechov, vanilky, medu vrátane tónov čokolády, kávy a karamelu. Každá fľaša obsahuje minimum cukru - iba pol čajovej lyžičky, vďaka čomu objavíte suchú dlhotrvajúcu dochuť s korením. Tento tmavý rum je vynikajúcou voľbou pre milovníkov prestížnych rumov. Môžete ho piť samotný alebo ho použiť na prípravu mnohých kokteilov, ktoré vyžadujú bohatú chuť.
Pochádza z údolia Aragua vo Venezuele, kde sa pestuje vysokokvalitný trstinový cukor. Jeho hlavnou zložkou je melasa (tmavý sirup), ktorá sa získava z cukru a následne sa destiluje na rum. Potom sa minimálne dva roky skladuje v malých sudoch z amerického bieleho duba (Quercus alba) alebo francúzskeho duba (Quercus robur) pochádzajúceho z oblasti Limousin. V niektorých zdrojoch sa uvádza doba zrenia až 15 rokov.
Pri výrobe sa postupuje podľa špeciálneho procesu tzv. Solera, pri ktorom zrejú mladšie a staršie rumy súčasne. Zaujímavosťou je, že niektoré môžu mať až 25 rokov. Avšak, nie je dôležitý vek rumu, ale dokonalá rovnováha medzi mladými a starými sortami. Santa Teresa si vyberá to najlepšie z oboch svetov.
Rum Santa Teresa 1796 Solera vznikol v roku 1996 pri príležitosti 200. výročia spoločnosti Santa Teresa. Alberto Vollmer Herrera - člen rodiny zo 4. generácie, vyzval spoločnosť, aby vyvinula rum, kde sa premietnu všetky vedomosti, zručnosti a "know how" firmy získané za prvých 200 rokov.
Farba: Jantárová
Vôňa: Jemné sušené ovocie, korenistá aróma škorice, vanilky, duba a nádych čierneho korenia.
Chuť: Jemná a bohatá s elegantnou zmesou kokosu a vlašských orechov so sušeným ovocím doplnená čerstvo vylisovanou šťavou z cukrovej trstiny, medom, čokoládou a banánovými lupienkami.
Záver: Pomerne dlhý, suchý a korenistý záver.
Tip:
Rum Santa Teresa je ideálnym základom do kvalitných long drinkov alebo kokteilov napríklad do exotického Mai Tai.