Ron Centenario Edición Limitada 30 Aniversario 40% 0,7L v kartóne
Kód: B102



Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Najlepší rum planéty - aj týmto titulom sa môže pýšiť tmavý rum Centenario 30 Anos. Unikátna zmes, ktorá zrela tridsať rokov systémom Solera ponúka dokonalú súhru chuti, vône a farby. Nie nadarmo sa mu hovorí umelecké dielo medzi rumami. Liehovar Centenario Internacional vznikol v roku 1969 a rum Centenario 30 Anos vznikol systémom Solera z rumov, z ktorých časť je stará tridsať i viac rokov. Ide tak o naozaj prémiový produkt - o rumovou zmes z tých úplne najstarších sudov, ktoré tento kostarický liehovar vo svojich zásobách má.
Chuť a vôňa v dokonalom súlade
Dlhé desiatky rokov sofistikovaného zrenia a miešania v dubových sudoch, z ktorých časť predtým obsahovala whisky, časť burbon a niektoré aj dezertné vína, sa odráža aj vo vôni tohto rumového klenotu. Vôňa Centenario 30 Anos je hlboká, veľmi komplexná a vyvážená. Určite ucítite vanilku a drevitosť duba, karamel, sladkastý pomaranč, ale aj pikantné korenie a dymový nádych. Chuť je hutná a na začiatku sladko karamelová a vanilková. Potom klesá do hĺbky a niekoľkokrát sa premieňa. V chuti rumu Centenario 30 Anos sa naozaj silno odráža tridsať rokov zrenia a jeden pohár rozhodne nestačí na to, aby človek dokázal odhaliť všetky chuťové vrstvy.
Centenario 30 Anos - umelecké dielo
O rume Centenario 30 Anos sa občas hovorí ako o umeleckom diele - ostatne zodpovedala by tomu precíznosť jeho výroby, dozrievania a miešania. Cukrová trstina je len lokálne pestovaná a stopercentne ručne spracovaná. Každý sud sa pravidelne ochutnáva a o chuti nápoja v ňom sa vedú dlhé záznamy. Na ich základe potom dochádza k miešaniu.
Pred samotným plnením do ťažkých fliaš s pozláteným uzáverom, ktoré vyzerajú trochu ako fľaše od drahých parfumov, rum prechádza ešte náročnou výstupnou kontrolou chuti a kvality - ku konzumentom tak ide naozaj len to najlepšie.