Šumivé víno
Šumivé víno je typ vína, ktoré obsahuje výrazné množstvo oxidu uhličitého, čím získava charakteristické bublinky. Oxid uhličitý vzniká prirodzeným procesom fermentácie, ktorá prebieha buď vo fľaši (metóda champenoise/tradičná metóda) alebo v tankoch z nehrdzavejúcej ocele (metóda charmat). Šumivé vína môžu byť biele, ružové alebo červené, a ich chuťový profil sa pohybuje od suchého (brut) až po sladké (dry).
Najpredávanejšie
Šumivé vína sú synonymom osláv a výnimočných príležitostí. Ich jemné bublinky a komplexné chuťové profily robia tieto vína jedinečnými a luxusnými. Od šampanského cez Prosecco až po slovenský Hubert či český Bohemia Sekt, šumivé vína sú oceňované po celom svete pre svoju eleganciu a univerzálnosť. S každým dúškom prinášajú osvieženie a radosť, čo z nich robí obľúbený nápoj na všetky druhy osláv.