George Smith, zakladateľ pálenice, ako inak, pálil alkohol najsôr nelegálne.
Tak ako väčšina páleníc tej doby.
Licenciu získal až v roku 1824, a v tom čase jeho rodina vyrábala whisky už 50 rokov.
Až do roku 1953 bola pálenica rodinným majetkom, aby sa následne niekoľkokrát stala predmetom fúzie, až ju v roku 1977 kúpila spoločnosť Seagram.
Od roku 2001 je súčasťou skupiny Chivas Brothers, ktorá sa zaoberá produkciou whisky koncernu Pernod Ricard.
Za svoj charakter vďačí Glenlivet rôznym faktorom.
V prvom rade, pri sušení jačmenného sladu sa nepoužíva rašelina, dalej slad kvasí v drevených kadiach a hlavne už viac ako 150 rokov sa nezmenil tvar a veľkosť destilačných kotlov.
The Glenlivet 15YO
získava svoj charakteristický bohatý a exotický charakter procesom selektívneho zrenia, pri ktorom časť whisky zreje vo francúzskych dubových sudoch. V skutočnosti sme v spoločnosti The Glenlivet ako jeden z prvých používali na výrobu whisky francúzsky dub, techniku, ktorá sa odvtedy napodobňuje po celom svete. Dub Limousin, ktorý používame, je rezaný vo francúzskom regióne Dordogne, kde sa často používa na dozrievanie koňakov. Jeho nízka hustota umožňuje whisky preniknúť hlboko do dreva a my starostlivo kontrolujeme, ako dlho whisky zreje v sudoch, aby sme nepremeškali požadovaný výsledok: jedinečnú, príjemnú korenistosť.
Používame cookies, aby sme Vám umožnili pohodlné prehliadanie webu a vďaka analýze prevádzky webu neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií tu.