Bumbu rum 35% 0,7L (pôvodná receptúra)
Kód: A174Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Keď v minulosti piráti vládli Siedmim moriam, bolo známe, že si vyrábajú korenistý grog známy ako Bumbu, ktorý si produkovali zo surovín obstaraných na ich cestách.
Najstaršia zložka tohto rumu zreje až úctyhodných 15 rokov.
Pôvodna receptúra datuje svoju históriu od obdobia v 16. a 17. storočí. Pôvodní obyvatelia regiónu, z ktorého pochádza tento rum nazývali Bumbu, čo v preklade znamená "jemný". Moderné spracovanie tejto zmesi pozostáva z cukrovej trstiny pochádzajúcej z 8 krajín - Belize, Brazília, Dominikánska republika, Slavádor, Guyana, Honduras, Barbados a Kostarika.
Jeho receptúra sa zachovala až do dnes. Aj preto ho možno hodnotiť ako najjemnejší rum na svete. Neobsahuje žiadne konzervanty, alebo chémiu. Rum v sebe prepája okrem cukrovej trstiny aj kvalitnú zmes korenín, ktorých zloženie je samozrejme prísne tajné. Rum sa destiluje na Barbadose a dozrieva v sudoch po bourbone.
Farba: Jantárová s hnedo-zlatými odleskami.
Vôňa: Výrazne ovocná až banánová a príjemne sladká.
Chuť: Jemná s výrazným prevyšovaním ovocných tónov.
Záver: Hladký a sladký.
Dodatočné parametre
Kategória: | Karibský rum |
---|---|
% Alkoholu: | 35 |
Objem (L): | 0,7 |
Krajina pôvodu: | Barbados |
Balenie: | Bez obalu |
Darčekové balenie: | Nie |
Vek (v rokoch): | Bez udania veku |
Typ alkoholu: | Rum |
Zloženie: | Destilát z cukrovej trstiny |
Trvanlivosť: | Bez obmedzenia |
EAN: | 0813497006116 |
Bumbu je značka rumu, ktorá čerpá inšpiráciu z histórie a tradícií karibských ostrovov, kde sa tento alkohol vyrábal už po stáročia. Bumbu rumy sú známe svojou vysokou kvalitou a jedinečným chuťovým zážitkom, ktorý je výsledkom kombinácie starostlivo vybraných ingrediencií a tradičných metód výroby. Alkohol sa vyrába z najlepšej cukrovej trstiny, ktorá pochádza z rôznych krajín Karibiku ako je Barbados, Belize, Brazília, Kostarika, Dominikánska republika, Salvador, Guyana a Honduras. Rumy obsahujú aj prírodné koreniny a prísady – sú tajomstvom značky, a ktoré prispievajú k ich jedinečným chuťovým profilom. Pri destilácii v kontinuálnych destilačných zariadeniach sa používa čistá voda, ktorá je dôležitá na zachovanie čistoty a kvality konečného produktu. Alkohol dozrieva v sudoch z amerického duba po bourbone a niektoré druhy, ako Bumbu XO, zrejú aj v sudoch po sherry. Vďaka tomuto procesu nápoje získavajú svoj charakteristický komplexný chuťový profil.