Kanadská whisky
Kanadská whisky je známa svojou jemnosťou, ľahkosťou a všestrannosťou. Je to whisky, ktorá si získala popularitu po celom svete a považuje sa za jednu z najprístupnejších pre rôzne typy spotrebiteľov. Výroba whisky v Kanade začala v 18. storočí, keď európski osadníci, najmä Škóti a Íri, priniesli svoje destilačné techniky do novej krajiny. Prvé pálenice sa nachádzali hlavne v Ontariu a Quebecu. V priebehu 19. storočia sa kanadská whisky stala populárnou vďaka svojej jemnosti a vyváženosti, čo bolo čiastočne dôsledkom používania raže ako hlavnej zložky. Počas americkej prohibície (1920 – 1933) zažila kanadská whisky výrazný nárast popularity, keďže sa vyrábala legálne a bola exportovaná do USA, často cez neoficiálne kanály.
Najpredávanejšie
Kanadská whisky je dôležitou súčasťou kanadskej kultúry a histórie. Je jedným z najvýznamnejších alkoholických nápojov v krajine a často sa považuje za národný nápoj. Exportuje sa do mnohých krajín a je obľúbená pre svoju jemnosť a ľahké pitie, čo z nej robí populárny nápoj medzi širokým spektrom spotrebiteľov.