Dal Bello
Dal Bello je rodinná vinárska spoločnosť z Talianska, špecializujúca sa na výrobu prosecca, predovšetkým z oblasti Asolo v regióne Veneto. Jej história siaha až do začiatku 20. storočia, keď zakladateľ Giuseppe Dal Bello začal pracovať ako nájomný pestovateľ viniča pre miestne šľachtické rodiny v Asolo. Vinárstvo vzniklo oficiálne v roku 1950, keď Vittorio Dal Bello prevzal rodinné dedičstvo po svojom otcovi Giuseppe. Vittorio postupne rozširoval vinárstvo a zavádzal nové techniky pestovania viniča. V 90. rokoch jeho synovia Mario a Antonio transformovali Dal Bello na moderný podnik, ktorý spája tradíciu s inováciami.
#ShowMore#
Spoločnosť sa špecializuje na výrobu prémiových prosecc z oblasti Asolo, vrátane Asolo Prosecco Superiore DOCG, ktoré je vysoko cenené pre svoju kvalitu. Medzi ich najznámejšie produkty patrí „Celěber“ a prvé Asolo Prosecco Superiore Extra Brut, uvedené v roku 2014. Okrem toho ponúka rôzne druhy prosecca, vrátane tradičných a suchých variantov. Dal Bello používa pri výrobe nápojov kombináciu tradičných metód s modernými technológiami. Vinič pestuje na rozmanitých parcelách v okolí Asolo a dôraz kladie aj na ochranu prírodného prostredia. V rámci udržateľnosti získali certifikát V.I.V.A. od talianskeho Ministerstva životného prostredia za ochranu trvalej udržateľnosti vinárskej výroby.
Značka Dal Bello pravidelne získava ocenenia na národných aj medzinárodných súťažiach. Ich prosecco bolo ocenené napríklad na Brussels World Competition a IWSC. Najväčšie uznanie získali za svoje Asolo Prosecco Superiore DOCG, ktoré je jedným z najlepších na trhu. Spoločnosť taktiež organizuje prehliadky viníc a ochutnávky, pričom návštevníci môžu prejsť tzv. „Path of Asolo Viticulture“, trasu, ktorá ich prevedie cez historické vinice a rodinné majetky.
Dal Bello je synonymom vysokej kvality prosecca, ktoré zohľadňuje nielen tradíciu a inováciu, ale aj udržateľnosť a rešpekt voči prírode.
Videá:
Stránka 1 z 1 - 10 položiek celkom