Bylinné likéry
Bylinné likéry sú alkoholické nápoje, ktoré sa vyrábajú macerovaním alebo destiláciou rôznych bylín, korenín a ďalších rastlinných zložiek. Majú bohatú históriu, ktorá siaha až do stredoveku. Ich pôvod je spojený s mníchmi a alchymistami, ktorí ich vyvinuli ako liečivé elixíry. Používali sa na liečbu rôznych zdravotných problémov a zlepšenie trávenia. Receptúry na bylinkové nápoje boli zväčša tajné a odovzdávali sa z generácie na generáciu v kláštorných komunitách. Jedným z najznámejších bylinných likérov je Bénédictine, ktorý vznikol v 16. storočí vo Francúzsku.
Najpredávanejšie
Bylinné likéry sú fascinujúcou kategóriou alkoholických nápojov, ktorá kombinuje bohatú históriu, tradičné výrobné metódy a rozmanité chuťové profily. Ich variabilita v chuti ich robí obľúbenými medzi milovníkmi alkoholu po celom svete, či už ako digestívy, koktailové zložky alebo liečivé elixíry. Na Slovensku aj vo svete majú bylinné likéry pevné miesto v kultúre a kulinárskom dedičstve.