Vianoce v pohári: Inšpirácie na jedinečné sviatočné drinky

 

 

Vianočné recepty

Vianoce sú obdobím pohody, radosti a spoločného stolovania. Keď sa za oknom ligocú svetlá a miestnosťou sa šíri vôňa ihličia, nič nedoplní sviatočnú atmosféru lepšie ako teplé nápoje a dezerty. Prečo teda nevyužiť toto obdobie na experimentovanie s nápojmi a tradičnými dezertmi, ktoré zahrejú telo aj dušu?

Teplé nápoje majú v zime nezameniteľné miesto. Stačí pár dúškov horúceho punču, vareného vína či hustej horúcej čokolády, a hneď sa cítite ako zabalení v teplej deke. Okrem klasiky môžete vyskúšať aj originálne kombinácie, ako napríklad jablkový cider so škoricou, vianočný grog s pomarančovou kôrou alebo krémový vaječný likér. Tieto nápoje nielen zahrejú, ale rozvoňajú celý domov.

Aby ste si mohli dopriať pravú vianočnú atmosféru, pripravili sme pre vás niekoľko receptov na teplé nápoje a lahodný vianočný puding podľa nás. Či už chcete potešiť svoju rodinu, alebo zapôsobiť na návštevu, tieto tipy vám uľahčia prácu a dodajú sviatkom tú pravú chuť.

Perníkové latte

Ingrediencie:

  • 30 ml espressa
  • 15 ml sirupu Monin Gingerbread
  • 200 ml napeneného mlieka
  • Šľahačka a mletá škorica na ozdobu

Postup: Do šálky nalejte espresso a sirup Monin Gingerbread. Pridajte napenené mlieko a jemne premiešajte. Ozdobte šľahačkou a posypte mletou škoricou.

Perníkové latte

Perníková horúca čokoláda

Ingrediencie:

  • 200 ml mlieka
  • 50 g horkej čokolády
  • 20 ml sirupu Monin Gingerbread
  • Šľahačka a strúhaná čokoláda na ozdobu

Postup: V hrnci zohrejte mlieko, pridajte nalámanú čokoládu a miešajte, kým sa nerozpustí. Primiešajte sirup Monin Gingerbread. Nalejte do šálky, ozdobte šľahačkou a posypte strúhanou čokoládou.

Perníková horúca čokoláda

Drambuie Gingerbread Martini

Ingrediencie:

  • 40 ml Drambuie
  • 20 ml sirupu Monin Gingerbread
  • 30 ml smotany na šľahanie
  • Kocky ľadu
  • Strúhaný muškátový oriešok na ozdobu

Postup: Do šejkra pridajte Drambuie, sirup a smotanu. Pridajte ľad a dôkladne pretrepte. Preceďte do pohára na martini a ozdobte.

Drambuie Gingerbread Martini

Drambuie Hot Toddy

Ingrediencie:

  • 50 ml Drambuie
  • 150 ml horúcej vody
  • 1 plátok citróna
  • 1 čajová lyžička medu (podľa chuti)
  • Škoricová tyčinka na ozdobu

Postup: Do tepelne odolného pohára nalejte Drambuie. Pridajte med a zalejte horúcou vodou. Vložte plátok citróna a jemne premiešajte. Ozdobte škoricovou tyčinkou a podávajte horúce.

Drambuie Hot Toddy

Maslový pekanový sen

Ingrediencie:

  • 60 ml Ole Smoky Moonshine Butter Pecan
  • 100 ml mlieka (alebo mandľového mlieka)
  • 20 ml smotany na šľahanie
  • 15 ml karamelového sirupu
  • Štipka škorice a muškátového orieška
  • Šľahačka na ozdobu
  • Nasekané pekanové orechy alebo karamelové vločky

Postup: Zohrejte mlieko so smotanou, pridajte karamelový sirup a premiešajte. Nalejte Ole Smoky Moonshine Butter Pecan do pohára a pridajte teplú mliečnu zmes. Ozdobte šľahačkou, škoricou a pekanovými orechmi.

Maslový pekanový sen

Na záver pridávame ešte 1 tip na Vianočný dezert: Maslový pekanový puding s Ole Smoky Butter Pecan Moonshine. 

Ingrediencie:

  • 100 ml Ole Smoky Moonshine Butter Pecan
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 80 g kryštálového cukru
  • 50 g masla
  • 3 žĺtky
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 50 g nasekaných pekanových orechov (na ozdobu)
  • štipka škorice (voliteľné)

Postup:

      1. Príprava základu:
        • V hrnci zohrej mlieko, smotanu a cukor, kým sa cukor úplne nerozpustí (nepriveď však do varu).
        • Maslo pridaj do teplej zmesi a miešaj, kým sa roztopí.
      2. Príprava pudingu:
        • V miske rozšľahaj žĺtky s kukuričným škrobom, kým vznikne hladká zmes.
        • Postupne pridávaj do zmesi asi 100 ml teplej mliečnej zmesi, aby sa žĺtky temperovali.
        • Žĺtkovú zmes pomaly vlej späť do hrnca k mliečnej zmesi a za stáleho miešania zohrievaj na strednom ohni, kým zmes nezhustne.
      3. Pridanie Moonshine:
        • Po odstavení z ohňa do pudingu vmiešaj Ole Smoky Moonshine Butter Pecan a vanilkový extrakt.
      4. Servírovanie:
        • Nalej puding do pohárov alebo malých misiek a nechaj vychladnúť.
        • Pred podávaním ozdob nasekanými pekanovými orechmi, štipkou škorice a prípadne šľahačkou.
    • Tip na servírovanie: Puding servíruj s maslovými sušienkami alebo vianočným pečivom. Tento dezert je dokonalý ako sladká bodka po štedrej večeri.

    Ole Smoky Vianoce Blog Redbear

    Vianočné nápoje dokážu spraviť sviatočné chvíle ešte výnimočnejšími. Či už si pochutnáte na horúcich nápojoch, ako je Drambuie Hot Toddy, sladkých koktailoch s perníkovým nádychom, alebo krémových dezertných likéroch, každý recept prinesie do vášho domova tú pravú sviatočnú atmosféru.

    A čo je na tom najlepšie? Všetky alkoholické ingrediencie a sirupy, ktoré sme použili v našich receptoch, nájdete pohodlne na našom e-shope. Stačí si vybrať, objednať a pustiť sa do prípravy. Tak na zdravie a prajeme vám veselé a pokojné Vianoce plné výnimočných chutí! 🎄🥂