Ak máte chuť vyskúšať niečo netradičné a prekvapiť svojich hostí neobvyklými kokteilmi, máme pre vás niekoľko kreatívnych receptov. Tieto drinky kombinujú nečakané ingrediencie a vytvárajú jedinečné chute, ktoré zaručene zaujmú. Vyskúšajte nasledujúce recepty a užite si nový svet kokteilových zážitkov.
Korenistý Mango Martini
Tento kokteil kombinuje sladkosť manga s jemnou pikantnosťou čili.
Ingrediencie:
-
50 ml vodky Absolut
-
30 ml mangového pyré
-
15 ml limetkovej šťavy
-
10 ml trstinového sirupu Monin
-
Plátok čili papričky (na ozdobu)
-
Ľad
Postup:
-
Príprava: Do shakeru vložte ľad, vodku, mangové pyré, limetkovú šťavu a sirup.
-
Pretrepte: Silno pretrepte, kým sa ingrediencie dobre nespoja a zmes nebude vychladená.
-
Podávanie: Nalejte zmes do vychladeného martini pohára.
-
Ozdoba: Ozdobte plátkom čili papričky.
Avokádová Margarita
Krémová a osviežujúca margarita s avokádom.
Ingrediencie:
-
50 ml tequily Jose Cuervo silver
-
30 ml Cointreau
-
20 ml limetkovej šťavy
-
1/4 zrelého avokáda
-
10 ml trstinového sirupu Monin
-
Ľad
-
Plátok limetky a soľ (na ozdobu)
Postup:
-
Príprava pohára: Navlhčite okraj pohára limetkovým plátkom a ponorte ho do soli.
-
Miešanie: Do mixéra vložte avokádo, tequilu, Cointreau, limetkovú šťavu, trstinový sirup a ľad.
-
Mixovanie: Mixujte, kým zmes nebude hladká.
-
Podávanie: Nalejte zmes do pripraveného pohára.
-
Ozdoba: Ozdobte plátkom limetky.
Pestrý Gin Tonic s levanduľou
Elegantný kokteil s jemnou chuťou levandule a osviežujúcou farbou.
Ingrediencie:
-
50 ml ginu Illusionist
-
100 ml toniku
-
Ľad
-
Vetvička levandule a plátok citróna (na ozdobu)
Postup:
-
Príprava: Do vysokého pohára vložte ľad.
-
Nalievanie: Pridajte gin Illusionist (gin Illusionist po pridaní toniku zmení farbu) a levanduľový sirup.
-
Doplnenie: Doplňte tonikom a jemne premiešajte.
-
Ozdoba: Ozdobte vetvičkou levandule a plátkom citróna.
Vínový kokteil: Osviežujúci a elegantný nápoj pre každú príležitosť
Vínové kokteily sú skvelým spôsobom, ako oživiť tradičné víno a pridať mu nový rozmer. Kombinácia vína s rôznymi ovocnými šťavami, likérmi a inými prísadami vytvára osviežujúce a chutné drinky.
Ingrediencie:
-
150 ml bieleho vína Purcari Viorica
-
60 ml pomarančovej šťavy
-
60 ml perlivej vody alebo sódy
-
Ľad
-
Plátok pomaranča a čerstvé bobule (napr. maliny alebo čučoriedky) na ozdobu
Postup:
-
Príprava: Do veľkého pohára vložte ľad.
-
Nalievanie: Pridajte biele víno, broskyňový sirup Monin a pomarančovú šťavu.
-
Doplnenie: Doplňte perlivou vodou alebo sódou a jemne premiešajte.
-
Ozdoba: Ozdobte plátkom pomaranča a čerstvými bobuľami.
Jahodové Mojito s XUXU
XUXU je populárny jahodový sorbet s vodkou, ktorý sa skvele hodí do osviežujúcich a sladkých kokteilov.
Ingrediencie:
-
50 ml jahodového XUXU
-
30 ml bieleho rumu Bacardi
-
1 limetka, nakrájaná na štvrtiny
-
2 čajové lyžičky cukru
-
Čerstvá mäta (asi 8-10 lístkov)
-
Sóda (perlivá voda)
-
Ľad
-
Plátok jahody a vetvička mäty (na ozdobu)
Postup:
-
Príprava limetky a mäty: Vysypte cukor do vysokého pohára. Pridajte limetkové štvrtiny a lístky mäty.
-
Rozdrvenie: Pomocou muddlera (alebo drevenej lyžice) jemne rozdrvte limetku a mätu, aby sa uvoľnila šťava z limetky a aróma z mäty.
-
Pridanie XUXU a rumu: Pridajte XUXU a biely rum do pohára a premiešajte, aby sa cukor rozpustil.
-
Ľad a sóda: Naplňte pohár ľadom a doplňte perlivou vodou alebo sódou.
-
Ozdoba: Ozdobte plátkom jahody a vetvičkou mäty.
Kokteil s whisky: Elegancia a hĺbka v každom dúšku
Whisky je destilát s bohatou históriou a komplexnou chuťou, ktorý sa skvele hodí nielen na samotné popíjanie, ale aj na prípravu kokteilov. Drinky s whisky prinášajú eleganciu a hlboké chuťové zážitky, ktoré si môžete vychutnať pri rôznych príležitostiach.
Old Fashioned
Ingrediencie:
-
60 ml whisky Four Roses
-
1 kocka cukru
-
2-3 kvapky Angostura bitteru
-
Trochu vody
-
Ľad
-
Pomarančová kôra a kokteilová čerešnička (na ozdobu)
Postup:
-
Príprava: Do pohára na whisky (old fashioned pohár) vložte kocku cukru a pridajte Angostura bitter.
-
Rozpustenie: Pridajte pár kvapiek vody a pomocou muddlera alebo lyžice rozpustite cukor.
-
Pridanie whisky: Naplňte pohár ľadom a pridajte whisky.
-
Miešanie: Jemne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili a nápoj ochladil.
-
Ozdoba: Ozdobte plátkom pomarančovej kôry a kokteilovou čerešničkou.
Whisky Sour
Ingrediencie:
-
60 ml whisky Jim Beam
-
30 ml čerstvej citrónovej šťavy
-
15 ml trstinového sirupu Monin
-
Ľad
-
Plátok citróna a kokteilová čerešnička (na ozdobu)
Postup:
-
Príprava: Do shakeru vložte ľad, whisky, citrónovú šťavu a trstinový sirup.
-
Pretrepte: Silno pretrepte, kým sa ingrediencie dobre nespoja a zmes nebude vychladená.
-
Podávanie: Nalejte zmes cez sitko do vychladeného pohára s ľadom.
-
Ozdoba: Ozdobte plátkom citróna a kokteilovou čerešničkou.
Tieto neobvyklé kokteily sú skvelým spôsobom, ako objaviť nové chute a prekvapiť svojich hostí. Každý z nich prináša jedinečný zážitok a dokazuje, že pri príprave kokteilov je priestor pre kreativitu a experimentovanie. Vyskúšajte tieto recepty a užite si neobyčajné chvíle. Na zdravie!