Brandy Zamoyski 40% Brandy s ušľachtilou povahou a jemnou chuťou. Voda vyvierajúca priamo zo srdca Vysokých Tatier, ktorej čírosť sa stala základom alkoholických nápojov učarovala aj Andrzejovi Przemyslavovi Zámoyskému. Sicílskym prílivom bolo dovážané akostné víno, ktoré však dlhým cestovaním utrpelo na kvalite. Práve to podnietilo výrobu vínneho destilátu a jeho úpravu do podoby šľachteného brandy kráľovskej chuti s nezameniteľnou arómou. Zamoyski brandy je jednou z nich! Ako vzniklo Brandy Zamoyski? Jeho cesta začína výberom toho najkvalitnejšieho mladého vína, kde základnou zložkou sú odrody Veltlínske zelené a Rizling, ktoré výrobca destiluje 7 stupňovou technológiou pri teplote pár maximálne do 85°C. Takto získava ten najčistejší destilát s obsahom alkoholu maximálne 65 %. Jeho dozrievanie prebieha po dobu 6 až 12 mesiacov v 300 litrových sudoch z európskeho dubu, ktorý rastie v nadmorskej výške 800 m nad morom. Následne prebieha blendovanie a egalizácia v drevených dubových kadiach. Na jeho špecifický proces starenia v dubových sudoch má vplyv otvorený skladovací priestor, v ktorom sa teplota pohybuje počas roka od -25°C do +25°C. Tieto rôznorodé klimatické podmienky výrazne ovplyvňujú kvalitu brandy po senzorickej stránke, pretože sudy pri rôznych teplotách odovzdávajú brandy rozličnú intenzitu chutí a vôni. To výrazne vylepšuje chuť samotného brandy. Ako chutí brandy? Pri degustácii je prvou vnímanou arómou vanilka, následne môžeme cítiť vôňu dubu. V chuti sa nám odráža okrem samotného dubu i chuť pomarančovej kôry a na konci doznieva intenzívna korenistá chuť.
Používame cookies, aby sme Vám umožnili pohodlné prehliadanie webu a vďaka analýze prevádzky webu neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií tu.